Lange lading borden

In veel landen van Europa, bijvoorbeeld Duitsland, Italië en Spanje, is het verplicht om de (uitstekende) lange lading aan de achterzijde van de camper te markeren door middel van een signaalbord. De verschillende landen hebben ook verschillende ladingsvoorschriften. Deze vind je hieronder.

In ons assortiment kun je twee soorten lange lading signaalborden vinden.

Regelgeving Nederland

Nederland

In Nederland wordt de lading onderverdeeld in deelbare en ondeelbare lading. De deelbare lading kan worden vervoerd met campers. Hierbij moet je denken aan het vervoeren van fietsen, scooter(s), de motorfiets e.d. Bij het vervoeren van deelbare lange lading is het in Nederland niet verplicht de signaalborden te voeren. Ondeelbare lading mag meer uitsteken dan ondeelbare lading. Bij de transport van lange ondeelbare lange lading is het wel verplicht om een signaalbord te voeren.  Dit is vereist wanneer de lange lading meer dan 1 meter achter het voertuig uitsteekt.

Regelgeving Duitsland

Duitsland

In Duitsland mag de lange lading niet aan de voorzijde van de kampeerauto uitsteken. Wanneer de lading meer dan 1 meter naar achteren uitsteekt, dan moet een helrode vlag van 30x30 cm op een dwarsstang gevoerd worden of een helrood schild van 30x30 cm haaks op de rijrichting.

Regelgeving Frankrijk

Frankrijk

In Frankrijk geldt dat wanneer de lange lading aan de achterzijde van het voertuig meer dan 1 meter uitsteekt, de lading moet zijn voorzien van een signaalbord. De lading mag maximaal 3 meter naar achteren uitsteken en mag aan de voorkant niet uitsteken.

Regelgeving Italië

Italië

In Italië moet de lange lading zijn voorzien van een vierkant reflecterend bord van 50x50 cm, met diagonale rode en witte strepen. Wanneer het bord niet aan de Italiaanse richtlijnen voldoet, dan wordt dit beboet.

Regelgeving Spanje

Spanje

In Spanje moet de lange lading zijn voorzien van een vierkant reflecterend bord van 50x50 cm, met diagonale rode en witte strepen. Wanneer het bord niet aan de Spaanse richtlijnen voldoet, dan wordt dit beboet.

 
Voor de volledige regelgeving wat betreft lading en signaalborden klik je hier.
Lees meer